3 beïnvloeders voor je sollicitatiegesprek.

Bij het woordje “beïnvloeden” denk je misschien aan gebeurtenissen, omstandigheden die buiten je macht om liggen. Nee, deze blogpost gaat over wat jij kunt doen om het sollicitatiegesprek op een prettige wijze wat naar je hand kunt zetten. Sterker nog hoe je de overtuigingen van je gesprekspartner(s) wat kunt aansturen.

Slim sociaal bewijs

Dat je authentieke aanbevelingen op je LinkedIn moet hebben weet je natuurlijk wel. De kracht van “wat anderen over jou zeggen” is echt groot. Ga jezelf maar na: Als je een fijn hotelletje zoekt kijk je toch altijd bij de reviews?
Je hebt je helemaal suf getraind om “STAR” te antwoorden op vragen over je kwaliteiten. Probeer die vragen eens anders aan te vliegen en vertel hoe echte mensen uit jouw (vorige) werkkring je hebben ervaren. Noem naam en toenaam en laat aan je sociaal-bewijs-persoon ook van te voren weten dat je zijn/haar naam gebruikt en wat je vertelt.

Warme drank/breng warmte

Sinds mensenheugenis zitten mensen rond warme kampvuurtjes, houtkacheltjes en -de laatste jaren- tuinkachels. Warmte verbindt en schept een sfeer van gemeenzaamheid. Sla nooit het voorstel af om koffie (of een andere warme drank) te drinken tijdens het sollicitatiegesprek. Mensen die iets warms vasthouden zijn welwillender, meer bereid naar de ander te luisteren.

Kies zorgvuldig je woorden en stuur de aandacht.

Nee, ik bedoel niet dat je tijdens het gesprek naar woorden gaat zoeken terwijl je gesprekspartners gespannen aan je lippen hangen. Ik bedoel dat je van te voren je verhaal duidelijk hebt.
Je gesprekspartners (HR adviseurs, recruiters) blinken vaak niet uit in originaliteit. Ze gaan je vragen stellen die je kunt voorbereiden.
Kies dan in je antwoorden voor actieve, positieve taal.
Een cliënt die een zooitje van z’n leven had gemaakt door verslaving is daarvan afgekickt. In zijn gesprekken heeft hij het succes van zijn afkicken benadrukt en niet de ellende van zijn verslaving.
Een andere cliënt van me was ontslagen en werd daar echt somber van. Na een moeilijke tijd is hij vrijwilligerswerk gaan doen met asielzoekers. Een succesvolle manier om weer te ervaren om van nut te zijn. Dat laatste kon hij met glimoogjes en oprecht blij vertellen in gesprekken!

Naast actieve en positieve taal is het ook goed als je woorden, of woordgroepen van je gesprekspartner herhaalt in je antwoorden. “Je hebt het over het belang van pro-actieve ondersteuning in de verslaglegging “ kan bijvoorbeeld de start van je antwoord zijn als de ander juist de woorden “pro-actieve” en “verslaglegging” heeft gebruikt.

Antwoorden met andere woorden als “accurate” en “rapportage” kan natuurlijk maar legt dan veel minder de verbinding met de ander. Je wilt de ander toch laten weten dat hij/zij begrepen wordt?

Meer lezen over beïnvloeden?

Lees het laatste boek van Robert B. Cialdini

Wil je doorpraten over deze blogpost of eens nader kennismaken?