Complimenten die we ontvingen

Afgelopen jaar vonden er allerlei ontwikkelingen plaats bij Huls Bouwkostenmanagement. Een ontwikkelende en aantrekkende markt in combinatie met het veranderende dienstenpakket van Huls Adviseurs maakten het nodig om op zoek te gaan naar nieuwe mensen. Erg blij dat ik Ronald inschakelde voor recruitment.

Hij vroeg me de hemd van m’n lijf over wat voor nieuwe man/vrouw ik zocht en zette er z’n tanden in. We hadden ook regelmatig contact gedurende het proces. Fijn was dat.


Er is een enorme schaarste in de bouwwereld maar het is ‘m gelukt de juiste man bij ons binnen te loodsen. Ronald: Bedankt!”

Jan Erik HulsAdviseur brandveiligheid en bouwregelgeving + DGA Huls Bouwkostenmanagement | Opdrachtgever recruitment 2018Huls Bouwkostenmanagement

Bij Metadecor maken we de bebouwde omgeving van deze wereld een beetje mooier met “spraakmakende gevels”. Ga met een willekeurige medewerker van m’n bedrijf praten en je ziet de oogjes schitteren van trots. Hoog opgeleide bouw- en designprofessionals met een hart voor mooie dingen maken zijn schaars. Blij dat ik Ronald heb leren kennen. Hij pakt recruitment heel actief op en vindt juist die mensen die echt bij ons passen. In de afgelopen 10 maanden kwamen er al drie nieuwe mensen via hem bij ons werken!

Ronald zit er op een prettige manier bovenop waardoor we de groei van de orderportefeuille beter het hoofd kunnen bieden.

Roelof van der ToornDGA bij Metadecor | opdrachtgever recruitment 2018Metadecor

Op een hele prettige en vlotte manier een sollicitatieprocedure doorlopen. Ben terecht gekomen bij een club waar ik goed tussen pas – in een mooie en uitdagende functie. Er komt soms een bepaald moment dat een nieuwe baan ontzettend veel meer is dan de juiste sollicitant voor een baan zijn. Heel bijzonder dat Ronald zo snel heeft aangevoeld wie ik was en wat ik wilde doen. We hebben in een zeer korte tijd meerdere concrete opties kunnen bespreken en ik ben kort daarna voorgesteld bij een opdrachtgever van hem: mijn huidige werkgever. Ook dat klikte, dus alle formaliteiten waren opeens slechts formaliteiten. Heel bijzonder dat we zaken zo snel concreet hebben kunnen maken. Super!

Matthijs JuKandidaat recruitment | Startte 1 oktober 2018 bij Huls Bouwkostenmanagement

Toen ik voor een vertrekkend medewerker outplacement moest gaan inzetten was Sollicipuur één van de aanbieders. Samen met de medewerker is toen gekozen voor Sollicipuur. Ronald Kloens was een prettige partner in de kennismaking en tussentijdse rapportages. Ik ben blij met zijn professionele aanpak én met het feit dat de betreffende medewerker weer ander werk heeft gevonden

Arco HakAlgemeen Directeur Eliëzer- Obadjaschool voor s(b)o te Zwolle Eliëzer- en Obadjaschool

Wij hebben Sollicipuur gevraagd om medewerkers te begeleiden waarvan de functie binnen ons bedrijf kwam te vervallen. Ronald neemt je daar veel werk voor uit handen en weet de medewerkers op professionele wijze te begeleiden. Hij kreeg van de medewerkers ook hoge cijfers in de eindevaluatie. Er is veel aandacht voor rouw maar ook wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe een goed cv er uit moet zien en waarom Social media belangrijk zijn. Solliciteren is hard werken en Ronald bereid de medewerkers hier op voor. Ronald straalt stevigheid uit zonder overheersing, kan goed luisteren en geeft gevoel van rust.

Alberta de Kroon HR adviseur Kringloop Het GoedHet Goed
Ik kijk positief terug op de periode dat ik voor outplacement begeleid werd door Ronald Kloens. De hulp bij het verwerken van m’n ontslag (reorganisatie) en de praktische begeleiding in het solliciteren was zinvol. Veel van geleerd en nu: ander werk gevonden!
Marian ten BrinkCliënt outplacement 2017-2018
Ik wil je bedanken voor wat je voor mij hebt gedaan tijdens de outplacement begeleiding.
Dank zij jou ben ik nu volop aan het werk

​in m’n vakgebied.
Het bevalt mij heel goed,begin mijn draai te vinden en heb er plezier in.
Als ik in mijn omgeving hoor of er iemand opzoek is naar een baan, zal ik ze naar jou verwijzen.
Ik heb je hulp als heel prettig ervaren.

Geke van der LingenCliënt outplacement | 2017

Toen ik korte outplacement begeleiding kreeg aangeboden was ik eerst behoorlijk sceptisch. “Wat valt er nu te verbeteren aan de manier waarop ik solliciteer”? Het korte outplacement traject bij Sollicipuur heeft me verrast en veel gebracht. Ik heb nu een cv dat er niet alleen veel beter uitziet maar ik heb ook geleerd om met dat cv antwoord te geven op wat de vacature vraagt. Ik zat al op LinkedIn maar er ging door de uitleg van Ronald een wereld voor me open.

Sandra KuiperCliënt (kort) outplacement 2017 / 2018
De outplacement begeleiding van Ronald Kloens die ik heb gekregen bij het zoeken naar een andere baan is aan te bevelen.
Prettige gesprekken, handige en nuttige tips gekregen ​voor bijvoorbeeld mijn Curriculum Vitae.
Clarie BraakmanCliënt outplacement 2017 / 2018
Anderhalve maand geleden maakte ik de keuze om de sollicitatie coaching door Sollicipuur in te schakelen. Ik had Ronald Kloens leerde kennen tijdens een workshop in de buurt. Wat hij deelde over profileren en solliciteren sprak me erg aan.
Ronald heeft me erg geholpen in het actief en wervend profileren. Hierdoor ben ik veel actiever gebruik gaan maken van LinkedIn hetgeen nu geleid heeft tot ander werk.
Ik kan Ronald dan ook van harte aanbevelen voor een ieder die outplacement / sollicitatie coaching nodig heeft. Hij zet je echt in beweging
Wilfred OvereemCliënt sollicitatie coaching 2017

Na jarenlang als leerkracht in het basisonderwijs te hebben gewerkt werd het voor mezelf duidelijk dat ik een nieuwe weg wilde inslaan. Mijn werkgever bood mij de mogelijkheid een outplacementtraject te volgen bij Ronald Kloens van Sollicipuur.

Ik had na de kennismaking direct een positieve indruk van Sollicipuur. Ronald is een kei in het leren jezelf te verkopen. Mijn enige twijfel was: “Weet ik wel wat ik te verkopen heb?” Een gemiddelde loopbaanadviseur gaat daar met allerlei onderzoekjes en gesprekken veel dieper op in. Achteraf is dat, mede door de eenvoudige loopbaantests van Ronald, goed uitgepakt!

De outplacement begeleiding was gewoonweg heel prettig en tegelijkertijd heel praktisch. Ik heb geleerd hoe ik mezelf sterk kan profileren richting ander werk. Dat is echt de kracht van Ronald.

Mensen die sneller aan geschikt werk willen komen kan ik de begeleiding door Ronald van harte aanbevelen!

Maarten BerkersCliënt Outplacement 2016

De medewerkers hebben de individuele aandacht van Ronald als zeer prettig ervaren, met ook ruimte voor rouw van het verlies van de baan bij IJsselheem. Ook hebben ze geleerd wat nu hun unieke eigenschappen zijn waarmee ze zichzelf in de markt kunnen zetten. Verder was er natuurlijk voldoende aandacht voor de CV en Social Media (zoals LinkedIn).”

“Sollicipuur is voor ons als werkgever een betrouwbare partner. Afspraak is afspraak. Ronald is creatief, denkt mee en staat  open voor feedback. Dit wordt door IJsselheem gewaardeerd.

Jiska GaastraHR Adviseur | Woonzorgconcern IJsselheem

Ronald Kloens van Sollicipuur heeft voor de gemeente Noordoostpolder een aantal workshops voor werkzoekenden verzorgd.

De Workshops hadden als thema: solliciteren (brief en cv) en social media (Linkedin, Twitter).

Bij deze workshops hoorde ook een fotoshoot, om de deelnemers van een professionele foto te voorzien, te gebruiken op het cv en op social media.

De deelnemers waren zonder uitzondering zeer tevreden over de workshops en hebben veel nieuwe kennis opgedaan met betrekking tot de sollicitatiebrief, het cv en het gebruik van social media bij solliciteren.

Kortom: Sollicipuur is echt een aanrader voor wie op het gebied van solliciteren de puntjes op de i wil zetten!

Bert SuurmondKlantmanager Werk | Gemeente Noordoostpolder

Halverwege juli 2016 was ik bij het Doorbraak-naar-werk Event van Sollicipuur. Ik was al een poos onderweg als werkzoekende en had met name moeite met het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Outplacement bij een groter bureau daar heb ik niet veel aan gehad. Na het Event wist ik al snel dat ik Ronald zijn hulp nodig had om nu eens een keer aan het werk te komen. Het enige waar ik tegenop zag waren de kosten van de sollicitatie coaching.

Nu, een maand na mijn laatste gesprek met Ronald, heb ik werk!

In de sollicitatieprocedure gebeurde waar Ronald zo op hamerde: Een warme ingang via een netwerkcontact die er al werkte. De mensen met wie ik het gesprek heb gehad vonden mijn cv erg duidelijk en overzichtelijk. De korte en enthousiaste mail met mijn motivatie vonden ze prima. “Die lange brieven…daar vergeten we vaak weer de helft van!”

Ronald, je hebt er een ambassadeur bij. Ik ben erg blij dat ik de stap destijds heb genomen om voor een kort traject sollicitatie coaching te gaan!

Rianne VeenstraClient sollicitatie coaching

Ronald Kloens heeft mijn erg geholpen in een onzekere periode. Hij geeft, als Sollicitatie Coach, de juiste handvaten en tips die je nodig hebt om de juiste baan te vinden en jezelf aan te prijzen op de arbeidsmarkt. Wil je professionele begeleiding? Ga dan naar Ronald Kloens!

Klaas de VriesCliënt outplacement

Ik was één van de deelnemers aan de pilot van Sollicipuur aan Zee. Ik vond het een leerzame dag in Katwijk. Ronald heeft veel kennis van zaken van personal branding en solliciteren en weet te enthousiasmeren. De deelname van meerdere werkzoekenden werkte voor mij positief. Op deze dag kreeg ik geen voorgeprogrammeerde workshop maar was er echt ruimte voor m’n eigen ontwikkelingsvragen: Elkaar verder helpen en lekker interactief!

Frank RaderDeelnemer workshop solliciteren

Een greep uit onze opdrachtgevers

Betekenisvol in Recruitment en Outplacement