Hoe vind je een goed recruitment bureau? 4 tips

Het imago van recruiters en dus ook menig recruitment bureau laat nog wel eens te wensen over. Menig bedrijf dat ooit een recruitment bureau inschakelde of ongevraagd bestookt wordt met cv’s heeft “het wel gehad” met de recruiters.

Ik snap dat wel en moet me nog wel eens verontschuldigen voor mijn vakgenoten.

Toch zijn er prima recruitment bureaus te vinden die je op een goede manier kunnen helpen. Ik geef je 4 tips voor waar je op zou kunnen letten bij de selectie van een recruitment bureau als je een HBO of HBO+ vacature hebt.

goed recruitment bureau

1. Check op transparantie

Heeft het recruitment bureau zaken te verbergen? Denk daarbij aan informatie over tarieven, medewerkers, vestigingen. Zijn de offertes duidelijk en kun je er gemakkelijk vragen over stellen? Veel kleinere bedrijven presenteren bijvoorbeeld collega-zzp vakgenoten als zijnde medewerkers of zijn nogal creatief in het opvoeren van zogeheten nevenvestigingen.

De website van het recruitment bureau moet gewoon helder zijn. Neem de tijd om deze check te doen.

2. Check referenties

Kan het recruitment bureau je in contact brengen met referenties? Staan deze bijvoorbeeld genoemd op de website? Gewoon even een belrondje langs een aantal oud-opdrachtgevers levert een goed beeld op van wat het bureau kan en hoe het staat met de tevredenheid achteraf.

3. Ga na wat er voor meerwaarde wordt geleverd

Welke meerwaarde biedt het recruitment bureau voor de investering die je in hen doet? Doen zij dingen die je eigenlijk zelf net zo goed kunt? Vraag het de recruitment consultant gewoon rechtstreeks of check de website. Een goed recruitment bureau vertelt bijvoorbeeld op de “over-ons” pagina over de manier waarop de medewerkers vakinhoudelijk bijblijven en wat er wordt geuinvesteerd in recruitmentsystemen.

4. Check het commitment van het recruitment bureau

Is het bureau ook werkelijk toegewijd aan jouw uitdaging? Je merkt dit vaak al in het eerste (telefonische) contact. Luisteren ze naar je of willen ze zo snel mogelijk geld aan je verdienen? Een veelgehoorde klacht is dat veel recruitment bureaus weinig tot geen tijd nemen om de vacature goed met hun opdrachtgever te bespreken. Raar maar waar.

Wat doet het bureau werkelijk om de werving en selectie tot een succes te maken? check dat, vraag dat na.

Commitment geldt, zeker in de krappe arbeidsmarkt, ook de kandidaat. Geeft de recruiter de kandidaat de juiste beleving en aandacht om ingewonnen te worden voor jouw vacature. Worden ongeschikte kandidaten ook gewoon negtjes behandeld? Het recruitment bureau , als ze exclusief voor je werken, opereert immers uit naam van jouw bedrijf.

toewijding aan het vak is ook niet onbelangrijk. Wat doen de medewerkers van het recruitment bureau om hun werk goed te kunnen blijven doen. Ik noemde het al bij punt 2: de meerwaarde. Het is stuitend hoe veel recruitment bureaus weigeren mee te gaan in vakinhoudelijke ontwikkelingen en techniek.

Het is mogelijk: een goed recruitment bureau

Zoals ik al zei: Er zijn prima recruitment bureaus te vinden. Recruitment uitbesteden is niet niks dus neem deze tips ter harte. Als je het idee hebt dat ik met mijn bedrijf Sollicipuur jouw recruitment partner kan zijn. Bel me dan even voor een kennismaking.

Wil je doorpraten over deze blogpost of eens nader kennismaken?