Voor wat hoort wat

Veel relaties zijn “transactioneel”. “Ik doe wat voor jou en dan doe jij wat voor mij”. Dat kan best wel een beetje krampachtig en geforceerd worden. Vind je niet?

Geven loont

christmas-xmas-gifts-presentsMooier is het om gewoon van harte te geven. Vaak ontdek je dan, óók als je daar niet op uit bent, dat je toch iets terug krijgt: Een vriendelijk woord, een bedankje. Er zit ook iets psychologisch achter. Frans Reichardt, een vooraanstaand direct-marketeer noemt de wederkerigheid een “breinvoorkeur”. Mensen vinden het fijn om met een vriendelijke daad te reageren op eenzelfde daad. Daar ligt een mooie les in voor jou als werkzoekende.

Geef!

De vele cliënten die ik de afgelopen jaren naar werk heb begeleid weten dat ik een groot pleitbezorger ben van focus. Dat houdt onder meer in dat je “als een roofdier om z’n prooi” cirkeltjes trekt rond een aantal gewilde werkgevers/opdrachtgevers. Wat zou er nu gebeuren als je je contactpersoon bij de gewilde werkgevers eens af en toe wat geeft?

✘ Handige marktinformatie
✘ Een compliment
✘ een lead naar een opdracht
✘ een fout op de website die je opvalt
Door zo met de ander mee te denken zal je naam blijven hangen! Je geeft een positieve ervaring aan de ander waardoor ze je sneller zullen benaderen bij een vacature!

Probeer het eens uit. Het is een bewezen strategie uit de wereld van marketing en sales. Ik ben er van overtuigd dat het ook voor jou kan werken.

Wil je doorpraten over deze blogpost of eens nader kennismaken?