Outplacement traject

Heftig is dat, vind je niet? Mensen ontslaan en nadenken over een goed outplacement traject.

Je bent natuurlijk niet het HR vak ingegaan of ondernemer geworden omdat je het zo leuk vindt om anderen “de wacht aan te zeggen”

Transitiebudget goed besteden

Toch is dat soms onvermijdelijk en dan wil je ook werkelijk iets waardevols bieden. Het transitiebudget uitgeven aan begeleiding die leidt tot ander werk!

Een veelgehoorde klacht over outplacement is dat het nergens toe leidt, geen maatwerk biedt en eigenlijk neerkomt op oeverloos koffie drinken en “naar-binnen-kijken”.

Nu is dat “naar-binnen-kijken” soms heel zinvol hoor. Menig traject vanuit Sollicipuur begint ook met goede aandacht voor verdriet, boosheid, onzekerheid.

Praktisch

Wat mijn aanpak uniek maakt is dat het daarna heerlijk praktisch wordt . Aan de slag met de unieke waarde van de professional en hoe de brug te slaan met de actuele vraag op de arbeidsmarkt.

Jarenlang heb ik in de verkoop gewerkt. Dat was onder meer in de detailhandel, bankwereld en arbeidsbemiddeling. Dat is bepalend geweest over hoe ik aankijk tegen werk zoeken: Je moet jezelf op een authentieke manier verkopen!

Wat kan ik voor je doen?

Met SolliciPuur kan ik je bij (dreigend) ontslag van medewerkers het volgende voor je doen:

Individueel outplacement traject

Nadat ik goed naar jou en de vertrekkende medewerker heb geluisterd gaan we van start.

Altijd maatwerk

Afhankelijk van de situatie kan dat bijvoorbeeld starten met een uitgebreid gesprek over de ontstane situatie. Ruime aandacht voor gedachten en gevoelens over het ontslag is vaak belangrijk.

De gesprekken daarna zijn praktisch en toekomstgericht. Naast gesprekken kan de vertrekkende medewerker rekenen op E-coaching (per mail en telefoon).

Aan de slag

In de gesprekken ga ik met je vertrekkende medewerker aan de slag rondom:

  • Ambities
  • Drijfveren
  • Kernkwaliteiten
  • Personal Branding
  • Elevator Pitch
  • Schriftelijk solliciteren
  • Netwerken
  • Profileren op Social Media
  • Gespreksvoering
  • Story-telling

Een professionele profielfoto, voor op cv en Social Media, wordt uiteraard óók verzorgd. Daarnaast kiezen steeds meer cliënten voor een Video Pitch als extra optie.

Een individueel outplacement traject bestrijkt doorgaans 5-6 maanden en kan, waar gewenst, ook aangeboden worden in een periode van 3 maanden. Je budget en de gewenste intensiteit van het traject is daar natuurlijk voor bepalend.

Praktische aanpak en daardoor succesvol!