Recruitment: Wat kan ik als opdrachtgever verwachten?

Uitbesteden

Het recruitment van nieuw personeel uitbesteden aan Sollicipuur kan voelen als een hele stap. Daarom leek het me goed onze werkwijze eens toe te lichten.

Een belangrijk iets als personeel werven “uitbesteden” kan namelijk heel vreemd voelen. Je wilt toch heel goed weten wie je binnenhaalt binnen je organisatie? Daarom kent het uitbesteden van je recruitment bij Sollicipuur een hoog “schouder-aan-schouder” gehalte.

Schouder aan schouder

Bij Sollicipuur zullen we nooit, om bijvoorbeeld financieel gewin, een kandidaat aan je verkopen. Onze hele werkwijze wordt gekenmerkt door nauw contact met jou, als opdrachtgever. Ik loop het gangbare* recruitment proces graag stap voor stap met je door.

1. Kennismaking en offerte

Als je Sollicipuur en mij, Ronald Kloens, nog niet kent zijn we in contact gekomen via internet, een netwerkbijeenkomst of, zoals vaak voorkomt, door een aanbeveling uit ons netwerk.

Ik kom graag bij je langs om te luisteren naar je recruitmentbehoefte, je organisatie en misschien al een kijkje op de werkvloer. Daarna ontvang je binnen 1 dag een offerte met duidelijke voorwaarden en dienstbeschrijving. Prijs is daarvan een onderdeel. Met Sollicipuur vraag ik een faire vergoeding en doe ik welbewust niet mee aan het opdrijven van prijzen temidden van de schaarse markt..

2. Start dienstverlening

Zodra de offerte voor akkoord is getekend start onze warme bemoeienis met jouw vacature(s). Per vacature hebben we in de offerte een tijdspad afgesproken. Doorgaans willen we dit zo kort mogelijk houden om goede kandidaten niet te lang aan het lijntje te hoeven houden.

3. Uitgebreide intake vacature + Employer Branding plan

We komen op een zo kort mogelijke termijn om de vacature te bespreken. We nemen hier graag uitgebreid de tijd voor om je organisatie en de vacature haarscherp te krijgen.

Nadrukkelijk stilstaan bij Employer Branding hoort hier ook duidelijk bij. Wat maakt jouw organisatie aantrekkelijk voor schaarse professionals en hoe gaan we dat vertellen, laten zien en horen?

4. Media Campagne, Searching & Sourcing en Headhunting

We starten een mediacampagne op:

 • Plaatsing vacature op website Sollicipuur
 • Mailing aan ons uitgebreide netwerk
 • Plaatsing vacature op jobboards
 • Vacature plaatsing op LinkedIn
 • Vervaardiging en plaatsing vacature video op diverse Social Media (optioneel)
 • Inzet Social Media
 • Adverteren in dag- of weekbladen (optioneel)
 • Activering netwerk om vacature te delen.

De arbeidsmarkt van nu vraagt om veel meer dan het plaatsen van een vacature en afwachten: Het “Post and pray-principe. Door actieve searching & Sourcing volgens de modernste technieken weten we het juiste talent, ook in de krappe arbeidsmarkt, doorgaans te vinden.

Bij Sollicipuur investeren we continue in scholing en techniek:

 • Opleidingen bij de beste sourcers van Nederland
 • Het meest uitgebreide Recruiter pakket van LinkedIn in huis

Headhunting heeft voor velen een beetje nare bijsmaak. Ik hoor nog weleens dat bedrijven met smoesjes worden opgebeld om zo medewerkers “weg te kapen”. Hier doen we bij Sollicipuur niet aan mee. Mensen worden op persoonlijke titel en via eigen kanalen benaderd.

5. Eerste selectiegesprekken

Ogenschijnlijk geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een face-to-face kennismaking met mij, Ronald Kloens. Ik ben niet van gisteren op het gebied van nieuwe technologie maar dit is echt mensenwerk: Geen skype e.d. dus. Gesprekken vinden doorgaans in Zwolle plaats al kunnen we door heel Nederland beschikken over goede en vertrouwelijke gespreksruimte. Kandidaten kunnen rekenen op een respectvolle benadering en eerlijke terugkoppeling.

6. Big Five Persoonlijkheidstest

Kandidaten welke we graag bij je voorstellen maken een wetenschappelijk gevalideerde persoonlijkheidstest. Onderzoeksgebieden in deze test zijn:

 • Emotionele stevigheid
 • Extraversie
 • Openheid voor vernieuwingen
 • Competitief vs. Altruïstisch
 • Plichtsgetrouwheid

Waar nodig schakelen we een psycholoog (NIP) in voor duiding van de resultaten.

7. Voorstellen kandidaten

Als de persoonlijkheidstest geen contra-indicatie geeft stellen we de geschikt lijkende kandidaten schriftelijk aan je voor waarna we uitgebreid bellen.

8. Kennismaking met de eerste selectie kandidaten

We hebben gesprekken met de kandidaten. we doen dit met elkaar: Jij, eventueel samen met een collega, de afzonderlijke kandidaten en ik. In dit gesprek staat kennismaken voorop. Dat is natuurlijk meer dan het doorlopen van het cv. Tijdens en na de gesprekken sta ik schouder-aan-schouder met jou als opdrachtgever.

9. optioneel Assessment Center

Het kan zijn dat je gaat twijfelen tussen twee kandidaten en extra wetenschappelijke testinfo wilt. Een dagvullend assessment met allerlei testen, rollenspelen, onderzoeken kunnen we je optioneel aanbieden. We werken hiervoor samen met een gespecialiseerd bureau waar NIP psychologen met de kandidaat aan de slag gaan. Het verslag in gewone-mensen-taal bespreken we uitgebreid met elkaar.

10. Voortgezette kennismaking

Met de overgebleven kandidaat / kandidaten gaan we uitgebreid in gesprek. Ook hierbij kun je op mijn aanwezigheid en betrokkenheid rekenen.

Na de gesprekken valt de keuze met wie je het arbeidsvoorwaarden gesprek in wilt gaan. Jij bent beslisser en ik ben graag je klankbord.

Hier stopt ook mijn directe bemoeienis. We hebben contact na het arbeidsvoorwaarden gesprek en ik hoop jou en de kandidaat daarna te feliciteren.

*Omschreven recruitment proces kan naar gelang je wensen aangepast worden. Bijvoorbeeld als je ons mee wilt laten zoeken bij een langer bestaande vacature.

Bij Metadecor maken we de bebouwde omgeving van deze wereld een beetje mooier met “spraakmakende gevels”. Ga met een willekeurige medewerker van m’n bedrijf praten en je ziet de oogjes schitteren van trots. Hoog opgeleide bouw- en designprofessionals met een hart voor mooie dingen maken zijn schaars. Blij dat ik Ronald heb leren kennen. Hij pakt recruitment heel actief op en vindt juist die mensen die echt bij ons passen. In de afgelopen 10 maanden kwamen er al drie nieuwe mensen via hem bij ons werken!

Ronald zit er op een prettige manier bovenop waardoor we de groei van de orderportefeuille beter het hoofd kunnen bieden.

Roelof van der ToornDGA bij Metadecor | opdrachtgever recruitment 2018Metadecor

Recruitment via Sollicipuur

Jouw bedrijf verdient de beste mensen

Partner in Employer Branding

In de huidige markt is het van groot belang te “schitteren” als werkgever. Ronald is expert in zowel Personal- als Employer Branding. In de intake besteden we daarom ruim aandacht aan de positionering richting de (schaarse) kandidaten. |UNIEK

Korte trajecten

De arbeidsmarkt van nu vraagt, naast een kwalitatief goede selectie, ook om snelheid. Onze recruitment trajecten zijn in de regel niet langer dan 6 weken. Schaars talent heeft het immers voor het kiezen en willen we niet nodeloos laten wachten. Bij aanvang plannen we alles strak in.

Persoonlijk betrokken

Onze aanpak is persoonlijk en betrokken. Je krijgt altijd met Ronald Kloens te maken. Geen logge organisatie met allerhande vertraging en kosten van dien. Waar nodig werken we samen met anderen. Bijvoorbeeld met goed opgeleide assessors.

Schouder aan schouder

We staan nadrukkelijk naast je als opdrachtgever. We gaan nooit een kandidaat aan je “verkopen” door bijvoorbeeld zijn cv op te poetsen. Hoogte salaris is niet bepalend voor onze fee. Die staat immers altijd vast. We willen het goede doen voor jou en de kandidaat.

Krachtige aanpak

We zijn niet van gisteren als het gaat om het kiezen van de juiste mediakanalen en search technieken. Continue scholing in o.m.  online  marketing houden ons scherp om het juiste talent op de juiste plek te krijgen. Dat is onze vakpassie! We zijn het aan je verplicht terwijl jij je kunt richten op de business.

Startfee €2.500,00

We zijn graag duidelijk en transparant. Recruitment uitbesteden brengt kosten met zich mee welke we niet voor je willen verstoppen. Aan ons de uitdaging dat je deze investering gemakkelijk terugverdient. Onze tarieven voor recruitment hebben we netjes voor je op een rijtje gezet. Wel zo handig.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Betekenisvol in Recruitment en Outplacement