Succesvol profileren

Misschien heb je het al vaker van mij, als je sollicitatiecoach, gelezen of gehoord: Werk vinden kent in deze tijd twee belangrijke “aanjagers”:
► Zichtbaar zijn
► Relevante waarde bieden
Daar liggen naar mijn vaste overtuiging de sleutels voor een succesvolle profilering. Maar hoe speel je jezelf met deze sleutels nu echt in de kijker en steek je “boven het maaiveld uit”? Als sollicitatiecoach heb ik drie Quick-Wins voor je!

Kies je kijker(1)

Als je jezelf in de kijker wilt spelen zul je eerst goed moeten kiezen. Dat vergt zelfonderzoek en toetsing daarvan in je omgeving( collega’s, oud-collega’s, een coach, familie e.d.) waardoor je tot een “personal Brand” komt. Vanuit je Personal Branding word je doelgroep op de arbeidsmarkt duidelijk en kun je jezelf in de juiste kijker spelen. Het spreekt voor zich dat je altijd moet afstemmen op een werkelijke vraag op de arbeidsmarkt!

Doe onverwachts(2)

Boven het maaiveld liggen de kansen. Het verbaast me altijd weer dat ik zelden/nooit werkzoekenden tegenkom op zakelijke netwerkbijeenkomsten, flexwerkplekken en vakbeurzen. Wees daar aanwezig en ga met mensen in gesprek. Gewoon praten over je vak en eens kijken of een 1-op-1 netwerkgesprek een optie is.

Sollicitatiecoach

Ontpop je als expert(3)

Op LinkedIn zie ik veel werkzoekenden zich profileren als werkzoekende maar niet als beschikbare vak-idioot.
Schrijf over je vak(LinkedIn Pulse) en deel relevante content van anderen. Wees in dat laatste ook origineel. Vaak zijn er wel aanpalende vakgebieden waar je mooie content uit kunt delen.
Ben je bijvoorbeeld beschikbaar als office manager dan kun je bijvoorbeeld content delen uit Hostmanship, klanttevredenheid, teleservices.
Ander voorbeeld: Als beschikbare leerkracht Primair Onderwijs kun je bijvoorbeeld content delen uit bronnen over werkvormen, gedragspsychologie, gezondheid, zorg.

Pas deze 3 Quick-Wins de komende tijd eens consequent toe en je zult merken dat er wat gaat gebeuren. Heb je mijn persoonlijke hulp als sollicitatiecoach nodig dan hoor ik vast van je!

Wil je doorpraten over deze blogpost of eens nader kennismaken?