Verhoog je gunfactor als werkzoekende (VIDEO)

Als personeel wordt aangenomen speelt de gunfactor een grote rol. Er is in de weg naar de uiteindelijke arbeidsovereenkomst het een en ander gebeurd waardoor er een vriendelijke band is ontstaan. Voor het oog zakelijke beslissingen zijn gewoonweg terug te brengen tot hele menselijke zaken als sympathie, betrokkenheid en onbewuste voorkeur.

Deze menselijke sympathie, betrokkenheid en onbewuste voorkeur zijn redelijk eenvoudig te beïnvloeden. Ik nam er een korte video over op en benoem daarin drie aandachtspunten.

Drie aandachtspunten ter verhoging van je gunfactor:

  • Bouw een “salesteam” op; Een kring van ambassadeurs.
  • Maak contact met beslissers bij organisaties waar jij zou willen werken
  • Bouw contactmomenten op

Korte video

Slechts 2:12 minuut!

Houd je gunfactor ALTIJD hoog

Het is onbegrijpelijk maar waar.

Veel professionals beginnen pas na te denken over dit soort zaken bij een dreigend ontslag of na enkele maanden werkloosheid. Veel werkende professionals denken nog altijd dat bijvoorbeeld LinkedIn voor werkzoekenden of notoire uitslovers bedoeld is. Niet dus!

LinkedIn, contacten met collega’s en opdrachtgevers, netwerkclubs, vakbeurzen…. Allemaal podia waar je je “X factor” kunt beïnvloeden. Er is een behoorlijke schaarste aan het ontstaan aan goed opgeleid personeel. Een hoge gunfactor houd je in de kijker van volgende werkgevers en opdrachtgevers.

Professionals die serieus werk maken krijgen wekelijks interessante aanbiedingen voor werk in hun mailbox.

Jij toch ook?

Jouw Doorbraak naar werk begint op het komend Doorbraak-naar-werk Event

  • Hoe zoekt een recruiter?

  • Bonus: 1 op 1 telefonische coaching

  • Bonus: Template "killer-cv"

aanmelden kost je 1 minuutje